Kva skjer?

mar
2
lau
Laurdagsope med hobbyaktivitet
mar 2@11:00-15:00
Laurdagsope med hobbyaktivitet
Årdal bibliotek har ope frå 11.00-15.0012.00-14.00  – hobbyaktivitet

 

mar
3
sun
Bad, bok & yoga med Katrin frå Yomasofi
mar 3@14:00-16:00
Tid: 3. mars 2024, kl 14:00-16:00
Stad: Bassenget i Årdal Idrettshall
For vaksne
Årdal bibliotek inviterer til bad, bok & yoga i samarbeid med Katrin frå Yomasofi. Bli med på ei yogaøkt i bassenget med lyd frå Katrin sine syngebollar. Me kan lova både lydbølgjer og andre bølgjer! Etter økta i bassenget får de sjansen til å bli betre kjend med nokre av bøkene med tema helse og livsstil som de kan låna på biblioteket.
Påmelding på epost til bibliotek@ardal.kommune.no innan 29. februar 2024.
mar
11
mån
Føredrag : Beredskapshagen, slik får du mat ut av plenen med Anders og Barbro Nordrum
mar 11@19:00-20:30

Anders og Barbro Nordrum – Foredrag

Beredskapshagen, slik får du mat ut av plenen.

Stad: Samhold Finsalen

Tid: kl 19:00

Foredrageholdar er Anders Nordrum, grunnleggar av føretaket Datsja. Han er gartnar, pedagog og lærar og har mange år bak seg som lærar i gartnarfag ved Gjennestad vidaregåande (tidlegare gartnarskule). Dei siste 12 åra har han jobba i Kriminalomsorga med gartnarfag som verktøy.

Datsja AS såg dagens lys i 2015, og sidan da har han og kona, Barbro, hatt kunnskapsformidling både gjennom blogg, kurs og foredrag. I 2021 kom boka Beredskapshagen, slik får du mat ut av plenen, i samarbeid med dottera, Maria, som har skrevet boka.

Målet er å styrke eigenberedskapen eller befolkningsberedskapen, der også hagen kan spele ei viktig rolle. Ingen kan gjere alt, men alle kan gjere litt. For om alle gjer litt, er storsamfunnet betre rusta til å ta seg av de som treng det mest.

Foredraget vil gje ei enkel innføring i eigen og andre si erfaring og kunnskap når det gjeld dyrking og lagring av ulike grønsak-slag, og der også gamal kunnskap har ein plass. Det vil også handle ein god del om jord og jordeliv, og korleis få ei god og fruktbar jord med hjelp av lokale og minimale ressursar, uavhengig av hagesenter. Det heile spesielt med tanke på økt matberedskap i ei krisetid.